038 – 206 8000

Arap-John Tigchelaar

Arap-John is sinds september 2013 algemeen directeur van Transferro. In de jaren daarvoor was hij onder andere werkzaam als formulemanager en later marketingmanager.

Ook verkoopondersteuning en een eigen magazijn
Arap-John: “Het idee van gezamenlijk inkopen is lang geleden ontstaan. Bedrijven deden gezamenlijke bestellingen bij fabrikanten en verdeelden de goederen onderling met elkaar. Inmiddels zijn wij als inkooporganisatie veel meer dan een samenwerking tussen bedrijven om inkoop en logistiek zo (kosten)efficiënt mogelijk te regelen.

We hebben een unieke positie in de markt, doordat we ook verkoopondersteuning bieden. Het assortiment breidt zich continu uit. Zo ook door onze samenwerking met Veris Bouwmaterialengroep B.V. en Sakol B.V. Dit zijn inkooporganisaties op het gebied van hout- en bouwmaterialen.”

Gezamenlijke verkoopconcepten
“Alles wat in Zwolle op voorraad ligt, is voor onze leden voordeliger en makkelijk verkrijgbaar. Ze hebben daardoor zelf veel minder voorraad nodig. Daarnaast gebruiken onze leden allerlei verkoopconcepten die we hebben ontwikkeld. Denk aan beursdeelnames, brochures, schappenplannen en zelfs een gratis kant-en-klare webshop.”

Kwaliteit en innovatie
“We zijn anders dan andere inkooporganisaties, omdat wij er bewust voor kiezen om alleen A-merken op te nemen in ons assortiment. Onze leveranciers staan voor kwaliteit en innovatie. Wij vinden het belangrijk om slimme, nieuwe ontwikkelingen zo snel mogelijk aan te bieden aan de klanten van onze leden. Dit zodat ze direct met een nieuw product efficiënter, sneller of veiliger kunnen werken. Door de hechte samenwerking tussen onze leveranciers en leden is veel uitwisseling van kennis mogelijk.”

 

Terug naar medewerkers